
"La Cucinę" zdobyłam z trudem. Najpierw ktoś sprzątnął mi ją sprzed nosa, a potem długo sprowadzała mi ją księgarnia. W końcu dostałam pięknie zapakowana książkę na prezent. Bohaterką powieści z serii Do torebki jest Rosa Fiore. La Cucina (kuchnia) była miejscem, w którym kobieta spędzała swoje życie. Tam przygotowywała wystawne uczty. Fascynacja Rosy sztuką kulinarną dorównywała jedynie jej gorącemu uczuciu do Bartolomeo, z którym nie mogła spędzić życia. Z rozpaczy wyjeżdża do Palermo i tam jako bibliotekarka poznaje tajemniczego mistrza sztuki kulinarnej, który uświadamia Rosie potęgę jej zmysłowości.Okazuje się, że gotowanie jest dobre na każde kłopoty.
Polecam książkę wyłącznie ze względu na miejsce akcji powieści. Nie polecam ze względu na zbyt wulgarne opisy erotyczne, które nie zachęcały mnie osobiście do czytania.
Komentarze